Staatssecretaris in de klas

Vanuit Driestar educatief kregen wij de vraag of staatssecretaris Van Ooijen bij ons een les mocht bijwonen van de methode Wonderlijk Gemaakt. We hebben besloten om daaraan mee te werken, omdat we het belangrijk vinden om te laten zien hoe we met deze methode onze leerlingen van groep 1 tot en met 8 voorlichten op een manier die past bij onze identiteit, en die ook past bij de ontwikkeling van het kind. We willen dit zorgvuldig, voorzichtig en in verwondering doen: de Heere heeft ons wonderlijk gemaakt.

Staatssecretaris Van Ooijen heeft een deel van een les bijgewoond van groep 7/8 over online zijn en de keuzes die je daarbij maakt. Daarna volgde er een klassengesprek. Mooi om te zien hoe onze leerlingen de vragen van de staatssecretaris hebben beantwoord.

Ook heeft hij met twee collega's en een aantal ouders gesproken over seksuele voorlichting aan de hand van de methode Wonderlijk Gemaakt op onze school. Het was een hele delegatie die op bezoek kwam, want naast de staatssecretaris waren er ook collega's vanuit het ministerie, vanuit Rutgers (organisator van de week van de Lentekriebels), een voorlichter vanuit de Gemeente Utrecht en collega's van Driestar educatief aanwezig om een bijdrage aan dit moment te leveren.

We kijken terug op een bijzonder moment waarbij de staatssecretaris zijn waardering uitsprak voor wat wij doen als school.

Daarnaast hopen we vooral door het open gesprek aan te gaan dat we kunnen laten zien, hoe waardevol ons christelijk onderwijs is en dat we het beste zoeken voor onze leerlingen.